Avtentična zgodba malega vinogradnika

Zidanica Škatlar 3****

Zidanica, iz leta 1848, je bila leta 2018 na zunaj obnovljena v njeni prvotni obliki.

Nad kletjo se nahaja moderno opremljen apartma s spalnico in zelo kvalitetnim ležiščem, dnevnim prostorom s kakovostnim raztegljivim ležiščem za dve osebi, kuhinjo, hodnikom in prostorno kopalnico. Vse pohištvo je premazano s čebeljim voskom, katerega vonj vas bo enostavno omamil.

Na koncu apartmaja oziroma dnevnega prostora je steklena stena, ki nudi čudovit razgled na okolico. Vsi materiali so naravni, tradicionalno slovenski: kamen, smreka, hrast in bukev.

V stanovanjskem delu se nahaja tudi savna z enim ležiščem in sediščem. Na voljo so tudi: velik hladilnik, pralni stroj, satelitska TV, ventilator, WI-FI, kuhinja s pečico ter pomivalnim strojem. Stanovanje ima posebno, električno talno ogrevanje in dodatno možnost ogrevanja s kaminom, ki se nahaja v spodnjih prostorih. V neposredni bližini se nahaja tudi terasa, ki se jo lahko uporablja po dogovoru.

Pred zidanico se nahaja miza ter klopi, na voljo so tudi roštilj in ležalniki za sproščanje. V neposredni bližini se sredi ekološkega vinograda nahaja vroča kad. Zvečer boste uživali ob ptičjem petju in opazovanju zvezd.

Spodaj se nahaja večja vinska klet z okoli desetimi različnimi vini, vinoteka v barvah Slovenije, kmečka soba za manjše družbe do 15 oseb ter opremljena kuhinja s pomivalnim strojem, pečico in hladilnikom.

Gospodar vas pričaka z dobrodošlico in povabi v klet na degustacijo. Gosti prejmejo ključ od kleti in si ob doplačilu lahko sami točijo vino. Poskusili boste lahko tudi domač kruh, salame in sir. Na voljo je tudi sezonska zelenjava in sadje z vrta

Goste, ki ostanejo več kot 5 dni, gospodar povabi na domačijo. Tam jim predstavi življenje na dolenjskem podeželju nekoč in danes ter 20-minutno multivizijo “Zgodba o Cvičku”. Ob večerji in degustaciji vin gospodar predstavi turistično ponudbo ter življenje na Dolenjskem in v Sloveniji.

V okolici so gostom na voljo številne možnosti za sprehode, pohode, uživanje v neokrnjeni naravi, kopanje v reki Krki, raziskovanje odlične lokalne kulinarike, obisk Term Šmarješke Toplice, obisk golf igrišča Otočec in odkrivanje bogate kulturne in naravne dediščine Dolenjske ter Slovenije. V zimskem času priporočamo obisk smučišča Gače, ki je od zidanic oddaljen 40km.

Po vnaprejšnjem dogovoru vam lahko organiziramo tudi zvočno kopel (gong, kristalne posode, različni pripomočki…), indijsko masažo glave, akupresurno masažo na posebnem ergonomskem stolu, apiterapijo, najem električnih koles in vožnjo s starodobniki po vinski gorici.

Možnost uporabe električne polnilnice in najema zidanic Škatlar 1*** in Škatlar 2*** v neposredni bližini.

Dobrodošli