Avtentična zgodba malega vinogradnika

Zidanica Škatlar 2***

Zidanica ima izjemen pogled na Gorjance, dolenjske hribčke in dolino reke Krke.

V zgornjem delu hiše se nahaja kopalnica, spalnica z zelo kvalitetnim ležiščem, dnevna soba (raztegljivi kavč z dvema kakovostnima ležiščema), jedilnica in kuhinja z vsemi gospodinjskimi pripomočki.

Zidanica ima tudi satelitsko TV, klimo, WI-FI, pomivalni in pralni stroj ter izhod na prosto, kjer se nahajata podest in balkon. Zunaj, pred zidanico se nahajajo še: kamin, gugalnica, ležalniki, finska savna v 7000 litrskem lesenem sodu, masažna kad ter ekološki vrt, kjer si gostje lahko naberejo različno sezonsko zelenjavo (odvisno od letnega časa): krompir, papriko, paradižnik, solato, zelje, čebulo, česen… Zvečer boste uživali ob ptičjem petju in opazovanju zvezd.

Gospodar vas pričaka z dobrodošlico in povabi v klet na degustacijo. Gosti prejmejo ključ od kleti in si ob doplačilu lahko sami točijo vino. Poskusili boste lahko tudi domač kruh, salame in sir.

Goste, ki ostanejo več kot 5 dni, gospodar povabi na domačijo. Tam jim predstavi življenje na dolenjskem podeželju nekoč in danes ter 20-minutno multivizijo “Zgodba o Cvičku”. Ob večerji in degustaciji vin gospodar predstavi turistično ponudbo ter življenje na Dolenjskem in v Sloveniji.

V okolici so gostom na voljo številne možnosti za sprehode, pohode, uživanje v neokrnjeni naravi, kopanje v reki Krki, raziskovanje odlične lokalne kulinarike, obisk Term Šmarješke Toplice, obisk golf igrišča Otočec in odkrivanje bogate kulturne in naravne dediščine Dolenjske ter Slovenije. V zimskem času priporočamo obisk smučišča Gače, ki je od zidanic oddaljen 40km.

Po vnaprejšnjem dogovoru vam lahko organiziramo tudi zvočno kopel (gong, kristalne posode, različni pripomočki…), indijsko masažo glave, akupresurno masažo na posebnem ergonomskem stolu, apiterapijo, najem električnih koles in vožnjo s starodobniki po vinski gorici.

Možnost uporabe električne polnilnice in najema v kombinaciji z zidanicama Škatlar 1*** in Škatlar 3****, ki se nahajata v neposredni bližini.

Dobrodošli