Avtentična zgodba malega vinogradnika

Zidanica Škatlar 1***

Sodi med najbolj avtentične zidanice. Stoji na višini 500 m, med gozdom in vinogradi, s čudovitim pogledom na dolino reke Krke, Gorjance in Novo mesto.

Spodnji, kamniti del predstavlja klet, v kateri se nahaja prostor za sprostitev s tušem, ležalniki, stoli in finsko savno z dvema ležiščema. Seveda sta v kleti na voljo tudi ohlajeni cviček in dolenjsko belo vino. Zgornji del zidanice ima lesene stene, premazane s čebeljim voskom. V njem se nahajajo kopalnica, spalnica z zelo kvalitetnim ležiščem in dnevni prostor s kuhinjo. Apartma ima izhod na lesen gank s čudovitim razgledom. Ob kleti sta na voljo terasa in kamin, kjer si lahko spečete kruh ali pripravite jedi iz žara. Zvečer boste uživali ob ptičjem petju in opazovanju zvezd.

Zidanica je idealna za dve osebi, ima pa še dve dodatni ležišči na očarljivem podstrešju pod slamnato streho, kamor vodi lesena lestev. Ima tudi klimo, TV, WI-FI in električno pečico ter vse gospodinjske pripomočke.

Zaradi svoje avtentičnosti je zidanica vključena v evropsko mrežo “Hiše s tradicijo”.

Goste, ki ostanejo več kot 5 dni, gospodar povabi na domačijo. Tam jim predstavi življenje na dolenjskem podeželju nekoč in danes ter 20-minutno multivizijo “Zgodba o vinu”. Ob večerji in degustaciji vin gospodar predstavi turistično ponudbo ter življenje na Dolenjskem in v Sloveniji.

V okolici so gostom na voljo številne možnosti za sprehode, pohode, uživanje v neokrnjeni naravi, kopanje v reki Krki, raziskovanje odlične lokalne kulinarike, obisk Term Šmarješke Toplice, obisk golf igrišča Otočec in odkrivanje bogate kulturne in naravne dediščine Dolenjske ter Slovenije.

Dobrodošli so tudi štirinožni prijatelji.

Možen najem v kombinaciji z zidanicama Škatlar 2*** in Škatlar 3****, ki sta v neposredni bližini.

Dobrodošli