Avtentična zgodba malega vinogradnika

Zeleni ključ

 

Zeleni ključ je okoljski znak, ki ga je prostovoljno pridobilo že več kot 3.200 različnih turističnih obratov v 65 državah

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji in pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

Leta 2016 je Slovenija postala prva država na svetu, ki je prejela naziv zelene destinacije. Več kot 60% Slovenije je prekrita z gozdovi, kar nas uvršča med najbolj gozdnate države na svetu. Poleg gozdov zaznamujejo našo deželo še številne reke, jezera, morje, hribi, planine, gore, vinogradi, kar vse uvršča Slovenijo med najbolj dinamične in najlepše dežele na svetu.

Košček tega raja na zemlji je tudi Dolenjska in naša vinorodna gorica Grčevje, ki leži nasproti Gorjancev (1170 m), povezuje pa nas reka Krka, ki nudi domačinom in obiskovalcem številne aktivnosti. Na višini 500 m boste uživali v izjemnem razgledu, miru in predvsem zeleni barvi naših vinogradov, travnikov in gozdov. Ta zelena se jeseni, ko je narava še posebej očarljiva, prelije v čudovite rumene, oranžne in rdeče jesenske odtenke. Romantična jutra in sončni zahodi, petje ptic in čričkov, mir in tišina vam bodo omogočili srečanje s samim seboj in prisrčno druženje s tistimi, ki jih imate radi.

Da bi vse to, ne samo ohranili, ampak še nadgradili, smo se odločiti za pridobitev okoljskega certifikata »Zeleni ključ«. V ta namen ravnamo okolju prijazno na vseh področjih našega poslovanja, obenem pa želimo za tako ravnanje osveščati tudi naše obiskovalce, goste, prijatelje in sorodnike. Nenehno bomo sledili trendom in iskali nove rešitve za odgovorno ravnanje z naravnimi viri ter za učinkovito rabo elektrike in toplotne energije. S tem bomo koristili naravi, pa tudi sebi in vam, dragi naši obiskovalci, ki vam želimo zagotoviti čim bolj optimalno in neokrnjeno naravno okolje. Hvaležni bomo, če boste spoštovali in upoštevali naše nasvete in tako skupaj z nami prispevali k ohranitvi okolja. Veseli pa bomo tudi vaših pripomb in predlogov.