Avtentična zgodba malega vinogradnika

Programi za skupine

POEZIJA IZTOKA MLAKARJA OB KAMINU IN VINU

Vabimo vas na posebno doživetje na Matjaževo domačijo - prejemnico Srebrnega Sejalca 2008, nagrade Slovenske turistične agencije za najbolj inovativne turistične produkte.

IZVAJALCA: ETNO DUET PUSJEBN GUŠT

KRAJ DOGODKA: MATJAŽEVA DOMAČIJA NA PAHI

TRAJANJE DOGODKA: 2 do 3 ure

ŠTEVILO OSEB: do 40

PROGRAM:

Prihod na Paho do Matjaževe domačije. Sprejem s pogačo ali pehtranovo potico. Ogled prenovljene, 150 let stare domačije in spoznavanje življenja »osobenjkov« na dolenjskem podeželju. Zanimivo bo v kleti, kjer nam bo gospodar ob kozarčku cvička nazdravil s posebno cvičkovo napitnico. Po ogledu hiše in kleti se bomo zbrali na 200 let starem lesenem podu, ogrevanim s kaminom. Tu bomo uživali v nastopu dueta Pusjebn gušt, ki izvaja glasbo Iztoka Mlakarja v pristnem, avtentičnem zvoku in interpretaciji, torej v primorščini. Po nastopu dueta (približno 45 minut) sledi ogled multivizije Zgodba o cvičku. V njej se nam bo v prvi osebi na zanimiv način predstavil cviček. Spoznali bomo zgodovino vina in vinske trte, vinske zavetnike, posodo, pridelavo… Po multiviziji nas bodo domačini postregli z domačim narezkom in odličnim ajdovim kruhom z orehi, nato pa sledi degustacija osnovnih treh sestavin cvička (dolenjsko belo, frankinja, žametovka ob mladem siru). Degustacijo bomo zaključili z najboljšim cvičkom sezone - kraljem cvička.

Cena programa: 18 EUR (40 oseb), 20 EUR (30 oseb), 24 EUR (20 oseb)
Cena vključuje: dobrodošlico, ogled hiše, zdravica v kleti, koncert dueta Pusjebn gušt, ogled multivizije, degustacijo vin, domač narezek.
Opomba: za rekreativce priporočamo pohod iz Otočca do domačije ali od domačije do cerkve sv. Jurija v Grčevju (in nazaj). Možno tudi kosilo ali večerja v bližnji okolici.

Možna doplačila:
Mini koncert v cerkvi sv. Jurija 1 EUR
Obisk 170 let stare zidanice in kozarček cvička: 1 EUR
Penina v kleti 1,5 EUR