Avtentična zgodba malega vinogradnika

Glamping Paradiž Škatlar

Glamping Paradiž Škatlar - hramček, ki pripoveduje zgodbe

Raziskave kažejo, da se ljudje veliko bolje počutijo v prostorih, ki so povezani s preteklostjo in imajo zgodovino. Če boste izbrali Glamping Paradiž Škatlar boste zagotovo začutili dih preteklosti in stoletja zgodb, povezanih s slovenskim vinogradništvom. V preprostem vinskem hramu iz leta 1810 smo vam skozi opremo in dodatnim opisom omogočili, da boste že ob bivanju v njem spoznali slovensko dušo pa tudi veličastno zgodovino enega najmanjših evropskih narodov. Kaj vse se nahaja v našem malem hramčku?

Verzi Zdravljice - najlepše nacionalne himne v Evropi, ki jo je napisal največji slovenski pesnik France Prešeren leta 1844 in v njej nazdravlja vsem evropskim narodom, ki si želijo skupnega življenja v miru in sožitju. Knežji kamen, ki simbolično predstavlja starodavno slovensko identiteto, predvsem državnost, saj so na njem v srednjem veku ustoličevali karantanske kneze in pozneje koroške vojvode. Najstarejša piščal na svetu potrjuje, da smo Slovenci predani glasbi, da imamo izjemno zakladnico ljudske pesmi in da smo zelo uspešni v zborovski glasbi. Da smo bili prebivalci današnje Dolenjske pravi evropski carji v obdobju Cvetočega Halštata (400 – 600 let p.n.š.) boste spoznali skozi Situlo in steklene jagode, ki jih sicer hranijo v Dolenjskem muzeju v Novem mestu. Seveda ne manjka niti eden največjih simbolov Slovenije Triglav, najvišja gora Slovenije (2864 m). Ta se nahaja v državnem grbu in na skoraj vseh državnih obeležjih. Z njim se predstavljajo naši izjemni športniki, ki so največji ponos Slovenije saj veljamo Slovenci za enega najbolj športnih narodov.

Motiv grozdja in pridnih kmečkih rok, ki ponazarjata tisočletno trdoživost malega slovenskega človeka, ki je na tem prostoru živel pod najrazličnejšimi vladarji vse do leta 1991, ko si je izboril svojo lastno neodvisno državo. Dolenjcu je v zibel položena poleg ljubezen do domovine tudi ljubezen do vinske trte. Njegov največji ponos je Cviček – unikatno evropsko vino. K njemu se odlično priležejo tudi domače suhe salame – najboljše boste okusili pri domačinih na lokalnem območju. Panjska končnica na steni ponazarja deščico, ki zapira čebelji panj in predstavlja slovensko čebelarstvo, ki je v Sloveniji izjemno razvito in je vpisano na Unescov seznam kulturne dediščine.

Opis objekta:

Lesen hramček ponuja edinstveno izkušnjo, kjer se tradicija in sodobno udobje lahkotno prepletata. V njem se nahaja majhna kuhinja z dvema kuhalnikoma, električno pečico, mizo za dva, spalnica, z zelo kvalitetnim ležiščem, ki udobno sprejme dva gosta ter kopalnica. Pred lesenim hramčkom se nahaja velika terasa, kjer lahko uživate na posebnih ležalnikih ali pa si privoščite prigrizek na unikatnih stolih in omizju, narejenih iz lesenih sodov. Za popolno sprostitev je na voljo tudi masažna kad in finska savna, ki ponujata izjemne razglede.

Ena izmed posebnosti vašega bivanja je tudi možnost spanja na posušenem senu pod slamnato streho. To je resnično posebna izkušnja, ki povezuje z rustikalnim čarom preteklosti.

Gospodar vas ob prihodu povabi v klet iz leta 1848, kjer boste uživali v degustaciji lokalnih vin, domačem kruhu in suhomesnatih proizvodih. Gosti prejmejo ključ od kleti in si ob doplačilu lahko sami točijo vino. Na voljo je tudi sezonska zelenjava in sadje z vrta.

Goste, ki ostanejo več kot 5 dni, gospodar povabi na domačijo. Tam jim predstavi življenje na dolenjskem podeželju nekoč in danes ter 20-minutno multivizijo “Zgodba o Cvičku”. Ob večerji in degustaciji vin gospodar predstavi turistično ponudbo ter življenje na Dolenjskem in v Sloveniji.

V okolici so gostom na voljo številne možnosti za sprehode, pohode, uživanje v neokrnjeni naravi, kopanje v reki Krki, raziskovanje odlične lokalne kulinarike, obisk Term Šmarješke Toplice, obisk golf igrišča Otočec in odkrivanje bogate kulturne in naravne dediščine Dolenjske ter Slovenije. V zimskem času priporočamo obisk smučišča Gače, ki je od zidanic oddaljen 40km.

Po vnaprejšnjem dogovoru vam lahko organiziramo tudi zvočno kopel (gong, kristalne posode, različni pripomočki…), indijsko masažo glave, akupresurno masažo na posebnem ergonomskem stolu, apiterapijo, najem električnih koles in vožnjo s starodobniki po vinski gorici.

Možnost uporabe električne polnilnice in najema v kombinaciji z zidanicami Škatlar 1***, 2*** in 3****, ki se nahajajo v neposredni bližini.

Z veseljem vas pričakujemo v našem edinstvenem lesenem hramu, kjer vas čaka udobje, mir in nepozabna izkušnja.

Dobrodošli